Набират средства за филм за ролята на България в Първата световна война

0

Проектът ще бъде разделен на 3 части с продължителност от по 1 час всяка. Първият документален филм ще е посветен на включването на България във войната и разгрома на Сърбия през 1915 г., като организаторите планират да го представят официално през октомври тази година. Втората част ще разкаже за поражението на Румъния от 1916 г. и битките на северния фронт, а третият филм ще представи тежките боеве по Солунския фронт срещу войските на Антантата, края на сраженията и последиците от войната.

След изготвянето на филма той ще бъде записан на диск и предоставен на всички училища в страната и чужбина с цел да предизвика интереса на българските ученици към ролята на нашата държава на международната сцена, както и да им помогне при усвояването на учебния материал, свързан с участието на България в Първата световна война.

За съжаление българската държава не финансира подобни начинания. По европейските проекти пари също не се отпускат. Затова екипът на списанието и Сдружение „Форум Наука“ се обръщат с молба към всички българи да подпомогнат реализацията на родолюбивото начинание.

Всеки, който иска да бъде съпричастен към инициативата, може да дари средства за реализирането й чрез онлайн платформата GoFundMe на адрес http://www.gofundme.com/yf7f7f7g или по сметка в левове:

 

Банка: Обединена Българска Банка

IBAN: BG86UBBS80021047720930

BIC: UBBSBGSF

Сдружение „Форум Наука“ – за Българска Наука