Наблюдаваме „Вълча” Луна тази вечер

0

„Вълча” Луна ще изгрее в тази вечер. От векове януарското пълнолуние носи името на хищника, тъй като през зимата времето е „диво и непредсказуемо” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще наблюдаваме частично затъмнение. Явлението ще започне около 2 часа след изгрева на Луната или около 19 часа българско време. Кулминацията е около 21 часа вечерта, а финалът – преди полунощ.

Според астролозите, в нощта на вълчата Луна трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година, за да освободим достатъчно място за новите. Вълкът символизирал силата, свободолюбието и ума. Той  е водач, но не бива да забравяме и тъмната му страна на хищник – див и непредсказуем, предупреждават те.

Името на януарското пълнолуние – „Вълча Луна“, идва от индианците. Смята се, че то е свързано с вълчия вой, който се носел над снежните полета през първия месец на годината.  Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

Според древния индиански ритуал, в нощта на първото за годината пълнолуние затваряме очи и се срещаме с вълка, ставаме едно с неговата сила и мъдрост, и правим възможно освобождението си от страховете и ненужните болки в живота ни. В уединението си с образа на вълка медитираме за своето вътрешно пречистване и се подготвяме за нов цикъл в живота, чието символично начало настъпва заедно с новата година.