Над 1000 танцьори от цял свят ще се състезават в Русе

0

1000 танцьори от цял свят ще се състезават в Международния танцов конкурс Movmnt Intrnational Dance Competition, който ще се проведе през уикенда в Русе.

На 4 и 5 юни в Доходното здание уменията си ще демонстрират представители на 60 школи, клубове и балетни училища от България, Румъния и Италия. Конкурсът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе.

Конкурсът ще бъде в два раздела: „Хоби“ и „Професионалисти“, в зависимост от целевата подготовка, а състезателите са разделени в пет възрастови групи: „Бейби“, „Мини“, „Деца“, „Юноши“ и „Сеньори“. Категориите, в които ще се съревновават танцовите формации, са „Класически балет“, „Неокласика“, „Характерни танци“, „Етно“, „Джаз“, „Контемпорари“, „Модерн“, „Лирикъл“, „Шоуденс“, „Акро“, „Тематични танци“, „К – ПОП“ и „Стрийт денс“.

Уменията на участниците ще бъдат оценявани от 12-членно международно жури от доказани професионалисти в областта на танцовото изкуство от България, Румъния, Малта, Унгария, Италия и Сърбия.

Най-добрите изпълнения ще получат стипендии от някои от 20-те партньори на конкурса. Парични награди ще има и за най-високо оценените от журито.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук