Над 13 млн. лв. получават русенски фирми за технологична модернизация

0

49 проекта за над 13 милиона лева ще бъдат финансирани в област Русе по първата процедура за „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост,

съобщиха от областната администрация.

В рамките на информационната кампания бяха подадени 134 проекта от фирмите в региона на обща стойност малко над 26 милиона лева. Това означава, че приблизително всяка трето предложение от страна на бизнеса е одобрено. По данни на МИР осигуреното финансиране за русенско е съизмеримо с отпуснатите средства за София-област и Варна, което извежда областта на една от челните позиции в страната.

Колкото до втората процедура от Плана за „ИКТ решения и киберсигурност“,  през февруари Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност на МИР ще обяви списъка на класираните за финансиране проекти по нея. Средствата са отново от Плана за възстановяване.

От Министерството на иновациите и растежа споделиха, че вече са одобрени от ЕК и двете нови програми за бизнеса към МИР с общ бюджет от 5 млрд. лв. Това са новата „Конкурентоспособност“ (ПКИП) за 3 млрд. лв. и новата Програма за научни изследвания, иновации и дигитализация (ПНИИДИТ) с бюджет от малко над 2 млрд. лв. По различни процедури през структурните фондове и Плана за възстановяване само през МИР в първата половина на 2023-а ще бъдат стартирани мерки за над 1 млрд. лв. за българските компании.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук