Над 200 атлети стартират в пробега на свободния дух

Автор:
14 сеп. , 2017   Video

Над 200 атлети са заявили участие във второ издание на международния „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“, съобщиха организаторите от СЛАК „Дунав“ Русе и СК „Гюргево“.

На старта ще застане и миналогодишният победител – мароканецът с италиански паспорт Ахмед Насеф. Участие са заявили Румъния, Англия, Япония, Италия, Португалия, Мароко, Кения, Полша, Украйна и Франция, както и най-добрите български бегачи на дълги разстояния –  Сава Тодоров, Митко Ценов, Йоло Николов, Радосвета Симеонова и др.

Дължината на състезателното разстояние е 15 км. Тази година то е „обърнато“ –стартът ще бъде даден на 16.09 2017 г. (събота), в 11 ч. от площад „Свобода“ в центъра на Русе. Състезателите ще преминат през Дунав мост, след което ще финишират пред часовникова кула в Гюргево. Час преди началото е предвидена програма за зрителите.

„Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от СЛАК „Дунав“ Русе и СК „Гюргево“ с партньорството на Община Русе, община  Гюргево, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Министерство на младeжта и спорта на Република България, Български олимпийски комитет, Българска федерация по лека атлетика, Румънска федерация по лека атлетика и Балканска федерация по лека атлетика.Comments are closed.