Над 400 катастрофи от началото на годината в Русенско

0
Над 400 катастрофи

Над 400 катастрофи са станали от началото на годината по пътищата в Русенско. Това показват данните на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Русе. Точният брой на произшествията е 405, като при тях за загинали 6 души.

Като цяло катастрофите в региона в сравнение със същия период на миналата година са намалели със 195, с 44 е по-малък броят на тежко пострадалите от тях.

Пътят Русе – Бяла остава „пътят на смъртта“, показват данните в анализа. В сравнение със същия период на миналата година там са загинали двама души по-малко, а ранените са с 11 повече.

За сравнение, по ремонтирания участък от пътя Русе – Разград пътно-транспортните произшествия са намалели и там няма загинали участници в движението, посочи началникът на „Пътна полиция“ старши инспектор Стилиян Станев. Той допълни, че от 1 юни до 15 септември всеки петък от 17 ч. до 20 ч. и всяка неделя от 14 ч. до 20 ч. ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т и по пътя I-5 Русе – Бяла. От 22 юни започват съвместни проверки на водачи на МПС  от страна на българските и румънските полицейски структури.

Най-добрата агенция за подбор на персонал