Над 5000 лв. за нови книги събра инициативата „Чрез Спорт към Знание“

0

Над 200 км. пробягаха участниците в инициативата „Чрез Спорт към Знание“, която се проведе в Парка на младежта в Русе.

В проявата, организирана от Фондация „Чрез Спорт Към Знание” и Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ се включиха над 350 русенци. Те пробягаха общо 5108 обиколки от по 400 метра, всяка от които е „оценена“ на 1 лв. Към тях организаторите на маратона ще добавят още средства, за да бъдат закупени и дарени нови книги на Регионалната библиотека “Любен Каравелов”. Изданията са избирани според желанията, отбелязани от читателите в специални анкетни карти.

Най-малкият участник в каузата бе Пламена Бориславова на година и половина, която успя да измине 3 обиколки на трасето. А 78-годишният Иван Грозев бе най-възрастният доброволец в маратона. Той пробяга 48 обиколки или повече от 19 км. С най-много обиколки – 89, се отличи Калоян Кючуков. За постижението си, което се равнява на 35,6 км, той бе награден с плакет.

Сред участниците бяха още кметът на общината Пенчо Милков и над 30 служители на общинската администрация. Директорът на Регионалната библиотека Теодора Евтимова и нейният екип също се включиха активно в благотворителното бягане.

„Благодарим на русенци за ентусиазма, с който се включиха в събитието за втора поредна година. Без силната подкрепа на Община Русе и Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ тази кауза щеше да е просто една мечта. Радвам се, че общността и бизнесът в града ни приеха с отворени обятия и също се включиха в благотворителната инициатива“, сподели организаторът от Фондация „Чрез Спорт Към Знание” Александър Тодоров.

Всеки участник в благотворителния маратон си тръгна с награда от организаторите, а някои бяха късметлии и в томболата, организирана след края на обиколките. От Фондация „Чрез Спорт Към Знание” бяха подготвили тениски, предоставени от партньорите на събитието, както и комплекти от книги, дарени от Регионалната библиотека “Любен Каравелов”.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук