Над 600 танцьори се включват в благотворителна хоротека в Русе

0

Над 600 танцьори от най-голяма русенската школа за народни танци “Играорци” и софийската “Еремия” ще извият хоро под въздействащия съпровод на тъпани и дунавски гайди в центъра на Русе.

Това ще стане на 10 юни в 13 часа на площада пред общината. Хоротеката е с благотворителна кауза – изграждане на спортна площадка за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение в Младежкия парк. Инициатива се реализира в партньорство между ръководителя на най-голямата школа за народни танци в Русе хореографа Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев. Очертава се събитието да е най-мащабно и запомнящо се предвид участието на над 600 танцьори от двете школи. Под съпровода на народна музика те ще развеят знамена и ще завъртят огромно хоро  в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза. Организаторите приветстват всички желаещи да дойдат облечени в народни носии.

Инициативата под мотото „Да пренесем доброто с хоро“ е в подкрепа на деца в неравностойно положение. Идеята е да се привлече общественото внимание към нуждата от изграждане на площадка със спортни уреди за деца и младежи. Събитието се организира под егидата на кмета на община Русе Пенчо Милков.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук