Над три тона храни и препарати потеглиха от Русе към приютите на отец Иван

0

Над три тона хранителни продукти, перилни и почистващи препарати, одеяла и дрехи потеглиха днес към приютите на отец Иван в Нови Хан и в Якимово.

Това е добрата новина от днешния 18 декември. По думите на организаторите на благотворителната инициатива Радослав Станчев и съпругата му Силвия, дарението включва захар, брашно, олио, ориз, боб, леща, сол, картофи, макаронени изделия, месни консерви, шоколади и захарни изделия, кафе, чай. Близо 240 кг са перилните и почистващи препарати. Има също домакинска посуда, топли дрехи, както и микровълнова печка, компютър, телевизор и фурна за печене.

По думите на организаторите, помощите са събирани в продължение на няколко седмици. Активно в акцията са се включили и ученици от ОУ „Любен Каравелов“ и МГ „Баба Тонка“ в Русе. Децата са събрали около 70 на сто от хранителните продукти. Дарения са направили и фирми, и много граждани.

„Благодарим ви, че дадохте от себе си, за да направите по – светли дните на хората в неравностойно положение! Весели празници на всички! Бъдете здрави и щастливи!“, заявиха Радослав и Силвия Станчеви.