Нагъл крадец остави два от русенските пазари без ток

1

За вандалската акция съобщи ръководителят на звеното Кунчо Кунчев.

Според записите на охранителните камери „акцията“ е била извършена малко след 3,30 ч. сутринта в събота, 1 януари. Тогава „качулатият“ започнал да „обезкостява“ ел. инсталацията на пазар „Олимп“ и след 50 минути работа оставя цялата редица от 14 търговски маси без ток и нощно осветление, а шест маси без никакви проводници. Всичко реже с ножица, която си носи и изрязаното, щателно събира за издаване на вторични суровини.

Малко по-късно същото се повторило на пазара в к-с „Изток“. Охранителните камери са записали даже как за малко крадецът да пострада от предизвикано от него по време на „работа“ късо съединение, както и как случаен минувач успял да го прогони, и как малко по-късно крадецът се завърнал, за да прибере „плячката“.

Г-н Кунчев отправи специална благодарност към този, за момента неизвестен човек за проявената смелост.

В резултат на „акцията“ на забуления с качулка крадец на кабели, двата пазара са без нощно осветление, уточнява г-н Кунчев. Без ток в студените зимни дни са и част от търговските маси. Екип от „Общински пазари“ е обезопасил и частично възстановил част от най-необходимото захранване. Щетите за „Общински пазари“ са за над  2000 лв., докато крадецът едва ли ще изкара повече от 70-80лв.

Уведомена е и полицията, още повече, че при проверка на записите от охранителните камери на двата пазара ясно се вижда маскирания. В отделни моменти, въпреки неговата предпазливост се вижда, че не е на ниво и това може да даде шанс за разкриването му. Ако това се случи, ощетеното Дружество ще използва всички законови методи за покриване на загубите и няма да пожали сили злосторникът да получи заслуженото, категоричен е Кунчо Кунчев.

1 коментар

  1. Номера е прост. Поставя се по един дегизиран полицай във всеки пункт за вторични суровини. И веднъж да се чуе че са хванали един такъв дрисльо и вече няма и да погледнат към кабелите. Разберете докато се изкупуват крадени вещи ще има и кражби. Това е..