Наградиха отличниците на Община Русе

0

Отличниците на Русе за 2022 г. бяха наградени на тържествена церемония пред Доходното здание.

Кметът Пенчо Милков връчи грамоти на 39 изявени ученици, които са постигнали високи резултати през периода през изминаващата учебна година.

„Никога високите оценки не са самоцел, а път към възможността да водиш активен живот в полза на хората“, обърна се кметът към учениците. Той пожела на младежите да открият своето призвание в живота и благодари на родителите им, че са били до тях и ги подкрепят.

На церемонията присъстваха също и народният представител от 19-и МИР Крум Зарков, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, както преподаватели и директори на училища, и родители на наградените ученици.

Поздрави към отличниците на града отправиха Никола Желязков от Вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство, Магдалена Тодорова, Яна Ангелова и Кристина Тодорова от Студио за поп и джаз пеене „Вили Икономов“, както и танцьорите от Студио за модерен балет „Фрийдъм“.

С решение на педагогически съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил и допринесъл за издигане авторитета на училището, в което се обучава, и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици на нашия град. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др. Наградите се връчват не само за академични постижения, а и за демонстрирането на силен и целеустремен характер, дисциплина и отговорност.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук