Наградиха Севда Асенова за бронза от Истанбул

0

Кметът на Русе Пенчо Милков награди Севда Асенова за бронзовия ѝ медал от Световното първенство в Истанбул. За своето представяне в категория до 48 кг. спортистката получи парична премия.

Състезателката на БК „Русе“ бе придружена от своя треньор Съби Събев и вицепрезидента на клуба Мариян Неделчев.

Милков пожела на Асенова да не спира да вдъхновява останалите жени в бокса, който по начало е запазена територия на мъжете състезатели.

Специални благодарности получи и Съби Събев, който заедно с останалите треньори на клуба отдават голяма част от времето и енергията си, за да тренират боксовите надежди на Русе.

Състезателката на БК „Русе“ сподели, че се е чувствала по-спокойна в битката си за медала, докато за квалификациите е трябвало да впрегне всичката си воля и желание за победа.

37-годишната Севда Асенова получи контузия в ребрата в средата на първия рунд и нямаше как да продължи срещата с представителката на Казахстан Алуа Балкибекова, като по този начин не успя да се пребори за златото и зае третото място.

Отличието е първо за русенската спортистка от световни първенства. Европейската шампионка от София 2016 има и три сребърни медала от европейски първенства.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук