Наградите „Стоян Михайловски“ заминават за Търговище и Кърджали

0
55
Наградите „Стоян Михайловски“

Наградите „Стоян Михайловски“ от XII национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика заминават за Търговище и Кърджали.

Това реши председателстваното от доц. Руси Русев жури на единствения в страната национален конкурс за ученическо творчество.

Голямата награда – плакет „Стоян Михайловски“ за „Литературно творчество“ отива при Петко Комаров от град Търговище, а голямата награда за „Журналистика“ получават младите журналисти от  „Славейков“ – град Кърджали.

В раздел „Литературно творчество“ в І-ва възрастова група /до ІV клас/ при „Поезия“ на І-во място е Габриела Георгиева от град Тервел, а в „Проза“ е Пейчин Костадинов от град Бургас.

Във ІІ-а възрастова група /V – VІІ клас/ при „Поезия“ І-ва награда при „Поезия“ е за Деница Малчева от град Пловдив, а при „Проза“ са две първи награди – Кирила Иванова от град Бургас и Симона Василева от град Сливен.

В III-та възрастова група /VІІІ – ХІІ клас/ отново имаме две първи награди в „Поезия“ – Магдалена Бабачева от град София и Цветелина Стефанова от СУЕЕ, град Русе. В „Проза“ първи места имат Кирил Димов от град Казанлък и Николай Петков от град Бургас.

В раздел „Журналистика“ при І-ва възрастова група І-ва награда е за Любена Башкехайова  от град Велинград.

Във ІІ-ра възрастова група първа е Мартина Калинова от село Старово, Обл. Кърджали.

В ІІІ-та възрастова група първенец е Гергана Миланова от град Пловдив.

В колективното участие в раздела първи са „Екип млади репортери“ от град Бургас.

Специалните награди на журито в раздел „Литературно творчество“ получават Александър Габровски от град Варна и Диана Стойнова от град Габрово.

В конкурса участваха 188 млади автори от цялата страна с 204 творби и 5 журналистически екипа. Официалната церемония по връчването на наградите ще бъде на 1 ноември – Ден на народните будители, от 11 ч., в Регионалния исторически музей в Русе