Най-малкият читател на РБ „Любен Каравелов” –на годинка, най-възрастният гони стоте

Автор:
4 февр. , 2018   Video

Най-малкият официално регистриран читател на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ е само на годинка.

Това съобщи Теодора Дянкова, главен библиотекар по направление „Обслужване на читателите”. По думите й, има голяма група от майки с деца, които имат интерес  към книжките за най-малките читатели на библиотеката. Най-възрастният читател пък е на 97 години. Той е активен и редовно посещава библиотеката, въпреки преклонната си възраст.

Най-радостното e, че броят на читателите в библиотеката се увеличава, каза още Дянкова. През миналата година библиотеката е имала близо  9500 читатели, което е с около с 500 души повече от предходната 2016-а.

Русенската библиотека е заделила средства, с които да обогати фондовете си. Има и много дарения от книги, които получава от стари антикварни издания.

„Нашата библиотека има достатъчно средства за книги и през 2018 година това ще бъдат 28 хиляди лева. Искам да подчертая, че това са пари от бюджета на библиотеката, т.е. това са пари, които ние ще получим и разходим само за нови книги, подчерта Теодора Дянкова. Тя допълни, че много често се случва читателите да забравят да върнат книгите. Има случаи на хора, които не са връщали заеманите книгите по  2, 3 или повече години. При такива случаи библиотечните работници им напомнят по телефона. Все пак г-жа Дянкова апелира към тези, които по една или друга причина са пропуснали да си върнат книгите, просто да го направят, „защото всички имат нужда от тях“.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.