Най-старият джаз-фестивал започва в Русе

0

Фестивалът „Русе – джаз – Русе“ започва тази вечер в Русе. Началото му е поставено от легендата Петър Петров – Парчето в далечната 1975 г. когато за джаза се говореше като за упадъчно изкуство, а „джаз“ се тълкуваше едва ли не като мръсна дума.

Форумът ще се проведе в Доходното здание и ще продължи до събота, 19 ноември, Началото ще бъде поставено тази вечер с откриване на изложбата „Емоцията на джаза“ през погледа на фотографа Иво Ботев. Тя е подредена във фоайето на Доходното здание, откриването е в 17,30 часа

Във вторник  ще бъде концертът „И операта в джаза“, в който сопраното Нели Петкова и нейният съпруг и партньор на сцената баритонът Теодор Петков ще представят произведения от Верди, Бизе и Калман, Ела Фицджералд, Рей Чарлс и Франк Синатра.

В сряда ще бъде представена втората постановка на Русенската опера – „Между операта и джаза – Гершуин“, в която любителите на музиката ще чуят изпълнения на Анна Карадимитрова и Преслав Петков, а в четвъртък ще е концертът на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, на който посетителите ще могат да се насладят на джаз ритмите заедно със солистите Мишо Йосифов – тромпет, и Вили Стоянов – тромбон.

На 18-и и 19-и ноември ще се представят любими джаз-изпълнители като Антони Дончев трио и Ангел Заберски квинтет. За първи път русенската публика ще чуе Montuno-BG с Краси Желязков и Спектрум вокал бенд. Музикалният форум ще завърши с постановката „Артисти в джаза“ на Русенския театър.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук