Найденов: Божков е сериен изнасилвач, Божков: И за убийство на папата ще ме обвинят

0
Снимка: NOVA

От сутринта в националните медии се разиграва „сага“ между Васил Божков и Цветомир Найденов – бившия му бизнес партньор.

Първоначално Найденов гостува на предаването „Тази сутрин“ по bTV, където заяви, че Васил Божков е сериен изнасилвач и срещу него има многобройни подадени жалби.

„Е този на снимката (Васил Божков – бел.ред.) е сериен изнасилвач, най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни“, бяха думите на Найденов в ефир. Съакционерът в „Евтофутбол“ определи твърдението като публична тайна и изказа съмнения, че въпросните жалби може би са „потулени“.

Найденов е основен свидетел по делото срещу Божков. Отрича да е знаел за укриването на данъци и твърди, че е сигнализирал в момента, в който е разбрал. „От 5 декември 2019 година го знам“, заяви той.

Това беше и момента, в който стана ясно, че Найденов е разказал на bTV и „Дневник“ всичко, което знае, още преди месец и половина, но от тяхна страна е последвало пълно мълчание, което той обяснява с нежеланието им да загубят средства от рекламите на Божков.

Найденов обяви и че когато разбрал за злоупотребите на Божков, и тогава сигнализирал. Той отрече да е знаел в последните 5 години, че лотарийният бизнес на Божков укривал данъци. „От 5 декември, 2019 година, го знам“, заяви Найденов. И на въпрос защо тогава не е излязъл от съдружието с Божков, Найденов отново обърна темата как дошъл преди месец и половина в bTV да им даде материалите. Той допълни и че е дал интервю за „Дневник“, което все още не е пуснато.  

Това Божков обявява и час по-късно в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“ 

„Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно да се подаде. Ние подадохме сигнала на 5 декември. На 15 декември отидох в бТВ при Хекимян и Венелин Петков. Показах им сигнала. Не в предаването, в офисите. Срещнах се с тях. Показах им сигнала, показах им други неща и 45 дена нищо“, коментира бизнесменът.

Друго обвинение, което отправи Найденов, е, че Божков заплашил него и брат му с убийство.

„Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис”.

В това време Антон Хекимян пък вече е на телефона с „неоткриваемия“ от властите Васил Божков, който обяснява как за пръв път чува за обвиненията в изнасилване срещу него.

„Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости. Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени ситуации. Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата„, коментира той.

На свой ред и NOVA се свързаха с шефа на лотарията, който освен, че отрече спекулациите, че се намира в Дубай, както и тези, че е подкупил Комисията по хазарта, категорично отхвърли отново обвиненията в заплашване с убийство.

„Не съм заплашвал с убийство. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психичноболни. Нямам никакъв страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава„, разказа още Васил Божков.

Божков заяви и че няма никакви намерения да се връща в България.

Най-добрата агенция за подбор на персонал