НАП отчете успешна данъчна кампания

0

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000 души са подали декларациите си пред НАП и са платили данък върху доходите на стойност почти 257 млн. лв. до полунощ на 3 май, съобщава приходната агенция.

Над 82 на сто от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70 на сто от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В офиса на НАП Русе приетите декларации по чл. 50 от Закона за данък върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) са 20 396 броя,  като над 81% от тях са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2021 г., приключи успешно. Отчитаме завишен брой на подадените декларации, което до голяма степен се дължи на многократно по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Високо оценяваме добросъвестното спазване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подпомагаме и улесняваме данъкоплатците при изпълнението на задълженията им към фиска. Благодаря на колегите в НАП за усилията, търпението и отлично свършената работа“, каза заместник-изпълнителният директор на приходната агенция Милена Кръстанова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук