НАП спира да предоставя е-услуги, свързани с местните данъци и такси

0

От 1 март 2024 г., декларирането и плащането на местни данъци и такси преминава през портала на Министерство на електронното управление (МЕУ), след като тези услуги биват изтеглени от електронната платформа на НАП.

За улеснение на гражданите, желаещи да декларират и платят задълженията си към общините, в е-Портала на НАП ще бъде добавена връзка към МЕУ.

Целта на промяната е оптимизиране на времето за обработка на декларираните данни и подобряване на синхронизацията на информацията за платените местни данъци. Освен чрез e-Gov.bg, гражданите могат да декларират и плащат местните си данъци и такси чрез електронните услуги на съответната община, Системата за сигурно електронно връчване и Единна входна точка за електронни плащания за централната и местната администрации на МЕУ.

НАП продължава да предоставя на гражданите над 170 електронни услуги, достъпни с персонален код или електронен подпис (КЕП), сред които са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления, получаване на удостоверения и други.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук