Нападателят на Митко с чорапите отива на съд

0

Мъжът, нападнал известния продавач на чорапи в Пловдив Митко, отива на съд, съобщи прокуратурата. Той ще отговаря за лека телесна повреда, нанесена по хулигански подбуди.

Обвиняем по делото е ресторантьорът Ивайло Дадански. Той бе арестуван през миналата година след като удари Митко. Инцидентът стана пред заведението на Дадански в пловдивския квартал „Капана“.

Според прокуратурата бизнесменът е нападнал продавача на чорапи след като го попитал защо не му е върнал чадъра, даден му преди време.

„М.С. отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил.  И.Д. се ядосал. Той поискал от М.С. да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, И.Д. започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на М.С. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. За да демонстрира превъзходство, И.Д. нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на М.С.“, пише в съобщението на прокуратурата.

Нападението срещу Митко предизвика небивала вълна от подкрепка. Дни наред пловдивчани купуваха всичките му чорапи и ги оставяха пред заведението на нападателя. Ресторантът бе затворен за известно време след побоя.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили