Нови престрелки между съуправляващите

0

Напрежението между управляващите от ПП-ДБ и подкрепящите ги ГЕРБ-СДС продължава. На дневен ред вече е и оцеляването на оглавяваното от акад. Николай Денков правителство.

Пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за пореден път обвини партньорите си в управлението от ГЕРБ-СДС в „двойна игра“ чрез „плаващите мнозинства“ и обяви, че депутатите от ПП-ДБ няма да влязат в пленарна зала. Като причина Пенков посочи предстоящата смяна на ръководителите на Сметната палата, БНБ и Здравната каса.

На свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да подкрепи друг кандидат за управител на Националната банка освен Димитър Радев. Той в прав текст изрази съмнение, че т.н. ротационно правителство ще изпълни предназначението си.

„Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има“, каза Борисов. Според него от ПП-ДБ „правят всичко това, „което е в записа“ – смяна на кадри в министерствата, в агенциите, регулаторите и „навсякъде назначават свои хора“.

Борисов заяви, че трябва да се подпише споразумение за съвместно управление, като допълни, че няма да свали правителството, въпреки разногласията.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук