Напомняне: Остават 3 дни за кандидатстване за технологична модернизация 

0

Само три дни остават до крайния срок, в който бизнесът може да кандидатства по първата отворена процедура по Плана за възстановяване и устойчивост – Технологична модернизация.  

За това напомнят от министерството на иновациите и растежа Александър Пулев. Тези безвъзмездни финансови средства ще дадат възможност на микро-, малките и средни фирми да поемат глътка въздух“, категоричен е министър Пулев.   

Към момента по процедурата са подадени около 900 проекта, като фирмите могат да се борят за общо 260 милиона лева. Кандидатстването е възможно до 21-и септември и е изцяло онлайн посредством системата ИСУН. Повече информация може да бъде намерена на уеб сайта на Министерството на иновациите и растежа, както и ТУК 

Същевременно по линия на структурните фондове на Европейския съюз от следващата година Министерството на иновациите и растежа ще разполага със 7 млрд. лв. за подкрепа на микро-, малки и средни, големи, научни центрове, иновационни и високотехнологични компании.  

Две от програмите, които са на обща стойност 5 млрд. лв. са почти завършени и в процес на одобрение от Европейската комисия. Едната от тях – Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (2021-2027) /ПКИП/ с бюджет около 3 млрд. лв. вече е изпратена в Брюксел за одобрение. Втората – „Програма за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ /ПНИИДИТ/ с бюджет от 2.14 млрд. лв., предстои да бъде изпратена за одобрение до 23 септември.  

По линия на Министерството на иновациите и растежа до края на тази година само по Плана за възстановяване и устойчивост бизнесът ще бъде подкрепен с 600 млн. лв. Предвижда се до края на годината да се отварят още три програми по Плана за възстановяване и устойчивост – за киберсигурност и ИКТ решения в размер на 30.6 млн. лв., за изграждане на ВЕИ за собствено производство на енергия в размер на 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост с общ бюджет от 120 млн. лв.  

 
 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук