Напрежение: ПП-ДБ поиска гаранции от ГЕРБ, заплашва с оставка на кабинета

0

Продължаваме промяната – Демократична България“ поиска гаранции от ГЕРБ за устойчивостта на правителството, покани партията на Бойко Борисов на среща и заплаши с оставка на правителството, ако не се приемат условията ѝ.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти след заседание на парламентарната група. От ПП-ДБ поставят 7 условия, за да продължат работа.  Седемте гаранции включват: общ борд за назначение на регулатори; да се спазва вече одобрената обща законодателна програма; пътна карта за съдебната и конституционна реформа; реформа в службите; съгласуван закон за антикорупционната комисия; преработка на Изборния кодекс и обща позиция за законността на референдума на „Възраждане“ .

От ПП-ДБ предлагат гаранциите да бъдат оформени в документ със заглавие „Механизъм за гарантиране на реформаторската програма“, който да се подпише от Николай Денков, Мария Габриел и председателите на политическите групи на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ – СДС.

При неизпълнение на тези гаранции, ще поискаме оставката на правителството, обяви Петков.

По-късно на страницата си във Фейсбук ГЕРБ съобщи, че утре (24 юни) провежда широк партиен форум във Велико Търново, с който дава начало на подготовката си за местните избори. В срещата ще участват ръководството на партията, както и кметовете ѝ, областните координатори.

„След заседанието ГЕРБ ще съобщи решението на партията по поставените въпроси от „Продължаваме промяната – Демократична България“, пише в съобщението на ГЕРБ.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук