Напрежение в Червена вода, двете страни в конфликта

0

Напрежение цари в с. Червена вода, съобщиха местни жители. Причината са заплахите за убийство, които местен бизнесмен отправил към възрастна жена. Нещо повече – за да придаде повече „тежест“ на заплахите си, извадил електрошок. От преживяното жената изпаднала в стрес и се наложило да търси лекарска помощ. 

Причината е кучешка свада, възникнала докато бизнесменът разхождал домашния си любимец. За зла беда кучето на жената успяло да се освободи от повода, с който било вързано и се разхождало свободно на двора. В момента, когато бизнесменът преминавал с любимеца си, успяло да излезе навън и ухапало другото куче. Тогава мъжът влязъл в къщата и заплашил стопанката, че ще я убие, в подкрепа на думите си извадил и електрошок. Стресираната жена се обадила на сина си, който пристигнал заедно с негов приятел, в тяхно присъствие заплахите продължили. 

Повикана била полиция, която пристигнала заедно с екип от приюта за бездомни животни. Кучето било откарано там, където специалистите констатирали, че животното не е агресивно и го върнали на собственика. 

За инцидента потърпевшите са подали жалба до компетентните органи, очаква се тяхната реакция. Въпреки това напрежението е значително, жители на селото възнамеряват да проведат мълчаливо бдение пред дома на бизнесмена. 

Не така стоят нещата обаче според другата страна в конфликта. Те са категорични, че кучето-нападател не се е отвързало, и че почти винаги се разхожда свободно из двора. Допълнително – оградата на къщата не е довършена, липсват предпазни пана, които да предотвратят евентуалното ми излизане извън двора, за което изпратиха и снимка, потвърждаваща думите им. Електрошокът е бил използван срещу кучето, за да спре по-нататъшната му агресия.  

“Цялото село е пропищяло от това куче!”, каза собственичката на пострадалото животно. От своя страна те също са подали жалба до компетентните органи. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук