Нараства употребата на амфетамини сред младите русенци, момичетата дебелеят

7
6796

Това съобщи по време на заседанието на Областната комисия по здравеопазване управителят на Центъра за психично здраве в Русе д-р Теменужка Матева.

Намаляло е обаче тютюнопушенето, както и злоупотребата с алкохол. Делът на учениците-пушачи е намалял с 9.3%, а с 9.4% – относителният дял на учениците, консумиращи алкохол.

Като тревожна тенденция д-р Елка Юстиниянова, главен експерт в Регионалната здравна инспекция посочи фактът, че се увеличава делът на подрастващите с наднормено тегло. Ръстът е 8,8 на сто, като нарастването е по-значимо при момичетата.

Това налага активиране на дейностите, насочени към промоция на здравето и профилактика на болестите, категорични са експертите.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Нищо не е намаляло стига сте лъгали хората 😀 преди наколко дена гледах малолетните келешчета с малка бутилка водка зад блока и с цигарите…освен умствения Ви багаж друго не е намаляло 🙂

  2. „Намаляло е обаче тютюнопушенето, както и злоупотребата с алкохол.“ Кой нормален човек ще повярва на такава лъжа. Може би продажбите в магазините са намалели, но се продават на поразия цигари без бандерол, а на село бясно се вари ракия. Да не ни заблуждават с плоски лъжи!!

  3. За тъй нареклия се „krozbi“ уточнявам, че е добре да извади главата си от там, където смята че са ръцете ми. След това да се освидетелства при психиатър, но тъй като явно душевната му болест е вродена, поне да не ни занимава с некадърните си писания.

  4. „момичетата дебелеят“
    Значи все повече и повече се доближаваме до ФАЩ… скоро ще ги стигнем, американците! 🙂

  5. „Делът на учениците-пушачи е намалял с 9.3%, а с 9.4% – относителният дял на учениците, консумиращи алкохол“,
    а веднага след това:“Като друга тревожна тенденция“