Наркодилър отива в затвора, ще излежава и предишна присъда

0
Учител по физическо

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което на Й.М. се налага наказание лишаване от свобода за срок от десет месеца при първоначален „общ“ режим за опит за придобиване, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества.

Й.М. е на 26 години, от гр. Русе, със средно образование, осъждан, неженен, безработен. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че на 28.01.2024 г. в гр. Русе, кв. „Средна кула“, без надлежно разрешително, в нарушение на установените на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори правила, направил опит да придобие, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества – метамфетамин с нето тегло 4,37 грама на стойност 305,90 лева.

През 2021 г. Районен съд – Русе  е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години на Й.М., чието изтърпяване е било отложено за изпитателен срок от пет години, в който срок е извършено и престъплението, за което е повдигнато обвинение и постигнато споразумение. Затова той ще изтърпи и тази присъда.

Определението за привеждане в изпълнение на отложеното наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук