НАСА ще превръща Луната в зеленчукова градина

1
най-голямата „Супер Луна“

Агенция планира да изпрати семена на Луната през 2015 г. в запечатани метални кутии, съдържащи всичко необходимо за разсада да вирее. Засега се планира на земния спътник да бъдат изпратени по 10 семена от босилек и ряпа, и около 100 семена от Arabidopsis – малко цъфтящо растение от семейството на зелето и синапа. Въздухът в запечатаните контейнери трябва да бъде подходящ за повече от пет дни растеж.

Според представител на НАСА, ако растенията виреят, вероятно хората също могат, тъй като се нуждаят от същите условия, както хората – храна, вода и въздух.

В момента учените създават екип за изучаване на покълването на растенията, които ще имат маса от само един килограм и ще бъдат засадени на Луната. Водата ще бъде добавяна към семената в модул след кацането и техният растеж ще бъде наблюдаван пет до десет дни в сравнение с контролирани на Земята семена.

зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Те първо да кацнат там, че тогава да пишат глупости, щот с оня филмов материал дето го пробутаха направен в Невада им се смяха и извънземните!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук