НАТО изпраща още войски в Източна Европа

0
Йенс Столтенберг

НАТО ще засили военното си присъствие по източния фланг на Алианса. Това обяви генералният секретар на съюза Йенс Столтенберг. Изявлението дойде часове след като руски военни части нахлуха в Украйна. НАТО не планира изпращане на сили в Украйна, която не е член на Алианса, каза още той.

Украйна къса отношенията с Русия и въоръжава населението

Според Столтенберг Русия не би нападнала страна от НАТО. Това би означавало атака срещу всички страни в съюза, обясни той. Според генералния секретар Русия използва сила, за да пренапише историята.

„Това е дълго планирано, умишлено нападение. Намеренията на Кремъл са ясни за целия свят. Лидерите на Русия носят пълна отговорност за действията и лъжите си. Това е агресия срещу суверенна, мирна държава и сериозна заплаха за евроатлантическата сигурност”, коментира още Столтенберг.

Той заяви още, че „Русия ще плати скъпо за безразсъдната инвазия в Украйна“.

Започна се! Путин обяви военна операция в Украйна! (видео)

„Мирът не може да се приема за даденост. Свободата и демокрацията са оспорвани от тоталитарните режими. Но ние трябва да реагираме с решимост и още по-голямо единство. Ние сме Алианс от 30 демокрации, които действат като една в защита на ценностите си”, каза Столтенберг.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили