Националeн летен турнир по информатика в Русенския университет

0
70
Националeн летен турнир по информатика

Русенският университет е домакин на Националeн летен турнир по информатика, съобщиха от висшето училище.

Турнирът, който се организира от Министерство на образованието и науката чрез Регионалното управление на образованието, със съорганизатори Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Математическа гимназия „Баба Тонка“, ще се проведе от 7 до 9 юни. Участие са заявили 204 ученици от 12 града.

Откриването на състезанието е на 7 юни, от 18:30 ч., в зала 2Г.204 (Сименс) на Русенския университет. Състезателният ден ще бъде 8 юни (събота). Участниците ще се състезават в 5 възрастови групи. Обявяването и награждаването на победителите ще бъде в края на състезателния ден – от 19:30 часа, отново в зала 2Г.204 (Сименс) на Русенския университет.

На 9 юни (неделя) ще се състои контролно състезание за разширените национални отбори – младша и старша възраст. След това контролно ще бъдат определени съставите на националните отбори младша и старша възраст, които ще представят България на Европейската младежка олимпиада по информатика (23 до 29 август в Словения) и Международната олимпиада по информатика (4 до 11 август в Азербайджан).