Национален молебен за мир и благополучие на България

0
28
молебен за мир и благополучие

Младежи от Велико Търново се включиха в националния молебен за мир и благополучие на България. Инициативата е на Съюза на транспортните синдикати и има за цел да обедини всички българи около заветите на Васил Левски.

Инициативата се проведе едновременно в Карлово, Калофер, Сопот и Велико Търново. Градове, които са свързани с Апостола на свободата. Младежите от старата столица запалиха свещи в Катедралния храм и се помолиха за благоденствието на българския народ.

„Духовното е нещо, което ни крепи. Както казват още в историята, хиляди българи са се молили за свободата си. Всъщност, това че вярваме ни прави силни и велики. И се радвам, че живея в такава държава, където духовното е цар“, сподели Иванина Илиева.

Други се молеха за българите, които губят труда си, губят това, което ги държи в България и като цяло дома си, по думите на Марио Иванов.

Организаторите от Съюза на транспортните синдикати в България се надяват чрез всеобщия молебен българите да бъдат обединени, за да направят страната ни по-добро място за живеене.