Националките: Стоим зад Божков, искаме го за треньор

0
43

Това пишат в писмо до президента на Българската федерация по баскетбол и членовете на Управителния съвет на федерацията баскетболистките от женския национален отбор.
georgi_bojkov-time_out32„Всички станахте свидетели на катастрофалната ни игра на квалификациите за Евробаскет 2017. Напълно осъзнаваме, че извиненията няма да измият срама, нито ще променят случилото се, и поемаме изцяло вината за тези слаби резултати.
За всички нас, състезателките от националния отбор на България, е голяма чест и отговорност да сме част от този представителен тим. След случилото се, всяка от нас направи своята равносметка и с момичетата потърсихме причините за това представяне. Със сигурност има неща, който ни повлияха, но няма нужда да ги изброяваме, защото ще звучат повече като оправдание, а не това е нашата цел. Започнахме да градим този отбор преди две години. През тях показахме добър баскетбол и бяхме много близо до класиране на европейско първенство. От тогава всички сме едно цяло. През тези две години най-много ни е помогнало това, че сме сплотен колектив. Сега, в най-тежкия момент, няма да се предадем. Или оставаме заедно, или си тръгваме заедно като отбор. Ние изградихме колектив и сега, в трудния
момент, отново ще останем такъв. Не трябва и не е правилно само един човек да поема отговорност за резултат, който всички допуснахме. Няма да позволим това!“, пише в писмото, подписано от Милена Томова, Радостина Димитрова, Даниела Петева, Стефка Митева, Ноел Куин, Жаклин Златанова, Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова, Виктория Стойчева, Христина Иванова, Зорница Костова и Габриела Костова.