Национална дискусия „Демографията няма цена“ ще се проведе през юни

0

За втора поредна година ще се проведе национална дискусия за обсъждане и решаване на негативните демографски тенденции в България. Тя ще се състои на 12 юни в София Тех Парк под надслов „Демографията няма цена“, и ще се излъчва на живо онлайн.

По време на дискусията представители на правителството, държавните институции, бизнеса, синдикатите и експерти ще бъдат заедно и ще обсъдят демографското ниво на страната ни като ще предложат и конкретни предложения за неговото подобряване и преобръщане на негативните тенденции в България.

„По време на националната дискусия и тази година планираме да представим резултатите от мащабно социологическо проучване, в партньорство с агенцията за пазарни проучвания JTN, с което да изследваме нагласите на младите хора за кариера и живот в България.“, коментира Моника Иванчовска, оперативен директор на платформата Bulgaria Wants You.

Миналогодишното национално представителното социологическо изследване, изготвено от „Тренд“, по поръчка на ДНК, показа, че нивото на доходите е сред най-сериозните проблеми в страната и е посочено като причина за емиграция от 91% от анкетираните. Проучването показа още, че едва 11% от българите са запознати с настоящите мерки и държавни документи за справяне с демографската криза в България.

Националната дискусия „Демографията няма цена“ и кариерният форум „София: Кариера и живот – защо в България?“, който ще се проведе на 11 юни в София Тех Парк, са под патронажа на вицепрезидента на Република България – Илияна Йотова.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук