„Национални дни на кариерата“ събраха стотици в Русенския университет

0

Стотици заинтересовани младежи привлякоха „Национални дни на кариерата“, които се проведоха във фоайето на корпус 2 на Русенския университет.

В събитието, което се организира от компанията „Джоб Тайгър“ (JobTiger) и висшето училище се включиха 21 работодателски организации. Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители, както и студентите и младите специалисти, да открият възможности за професионална реализация. На щандовете бяха представени фирми от областта на търговията, автомобилостроенето, металообработването, финансовия сектор, транспорта, държавни компании, институции.

„От над 10 години имаме недостиг на свободна ръка. Но докато преди имахме недостиг на квалифициран труд, сега имаме недостиг и на средноквалифицирани, и на нискоквалифицирани кадри. Някои сектори – като производство, туризъм, хотелиерство, са принудени да внасят работници от трети страни, за да могат да запълнят своите свободни позиции“, обясни Християн Петков – оперативен мениджър в „Джоб Тайгър“.

Той даде пример, че в различни градове в България може да се видят повече билбордове с реклама „Елате да работите при нас…“, отколкото реклама на самия продукт, произвеждан от дадената компания.

По думите на Петков близо един на всеки шест посетители е успял да намери някаква възможност – стаж, работа за младежи или направо работа в компаниите.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук