Не е първоаприлска: Осветлението на стадиона готово, режат лентата за Великден

0
26
БФС промени началния час на мача „Дунав“ – „Септември“

Съвсем не първоприлски, в първия ден на „лъжовния месец“ приключи монтажа на осветителните тела на Градския стадион в Русе, съобщиха от фирмата-изпълнител „Тарктур“.

Предстои поставянето на трафопостовете и когато Община Русе уреди да бъде пуснат тока на стадиона, ще започнат проби на осветлението и настройки и насочване на лампите по стълбовете. Според изпълнителите, реконструираното съоръжение ще бъде готово за най-големия християнски празник Великден.

През следващата седмица ще бъдат възстановени зоните край постаментите, които бяха разкопани заради поставянето им, да се излее бетон и асфалт. Тревата, чието полагане приключи на 25 март, също върви добре и се очаква на 10 април в Русе да пристигне човек от гръцката фирма-производител, който да я провери на място.

Ремонтът на Градския стадион в Русе започна на 18 октомври и по различни причини се проточи дълго. Средствата бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Договорът с изпълнителя „Тарктур“ ЕООД бе подписан на 14 октомври, а 4 дни по-късно, в Русе Красен Кралев обяви началото на дейностите. Заради лошите метеорологични условия, строителството бе спряно с акт 10 на 9 януари и подновено на 14 февруари.