Не се предвижда цялостно затваряне на училища, есенната ваканция – с един ден по-дълга

0
санкциите за родители

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища, както и досега ще се карантинират отделни паралелки.

Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан какви мерки ще се вземат в училищата заради увеличението на случаите с коронавирус в страната.

По думите му там, където се достигнат праговите стойности, там, където областта е в „червено“, ще бъдат предложени локални мерки – затварянето на повече класове или на едно училище. В някои случаи може да се наложи затварянето на няколко училища, допълни министърът.

В областите, които са в червената зона за разпространението на коронавируса, ще бъде задължително родителските срещи и заседанията на обществените съвети към училищата да се организират в електронна среда,

От началото на учебната година досега 289 учители са заразени с коронавирус, както и 286 деца и ученици в училищата и в детските градини, или процентът при учителите е десет пъти по-висок, отколкото при учениците, каза още образователният министър.

за останалите училища тази мярка ще е препоръчителна. В областните в „червено“ ще са забранени многодневните екскурзии за учениците, които са с преспиване, но засега не се предвижда да се ограничават посещенията за един ден на учениците в културни и туристически институции.

Учениците няма да учат на 2 ноември, понеделник, и така те ще почиват с един ден повече през т.нар. есенна ваканция – от 30 октомври до 2 ноември, включително, каза още министър Вълчев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал