„Неаполитански напеви“ ще звучат в зала „Европа“

0

Концерт под наслов „Неаполитански напеви“ ще има тази вечер в з. „Европа“ на Доходното здание, съобщават от Русенската опера.

От 19 ч. италианската оперна певица Аннализа Д’Агосто ще представи пред русенската публика оригинална концертна програма с популярни и по-рядко изпълнявани неаполитански песни под съпровода на камерен инструментален ансамбъл от състава на оркестъра на Държавната опера в Русе.

Аранжиментите и оркестрациите са дело на младия италиански диригент Лука Гаета.

„С този концерт искам да разпространя неаполитанската култура и да гарантирам, че тя ще достигне до възможно най-много хора, защото това е отлична музика. Неаполитанската песен брилянтно улеснява гласа и е наслада за душата. Текстовете са поезия, а любовта е в основата им. Надявам се един ден да мога да се върна отново в Русе, за да предам на вашата топла публика цялото си изкуство и емоциите, които бликат от музиката. Българите са прекрасен народ, много близки до италианците по начин на изразяване“, казва Аннализа Д’Агосто.

В концерта участват още Михаил Михайлов – тенор, Петър Костов – тенор, Пламен Бейков – модератор, и камерен оркестър на Русенската опера.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук