Недомислени табели показват разписанието на градския транспорт

2
3792

Става дума за разписанията на градския транспорт, поставени на спирките. Според преобладаващата част от пътниците, те са монтирани далеч от нивото на човешкото око при това с шрифт, който би затруднил дори човек с „орлово“ зрение, камо ли някой по-възрастен.
Негативна в това отношение е и оценката на доц. Дойчинов от Русенския университет „Ангел Кънчев”, специалист по дизайн. Според него, разписанията не отговарят на инакви изисквания и са по-скоро самоделно направени табелки. Той бе категоричен, че има изисквания за големината на шрифта, четивността и начина, по който трябва да се изобразяват подобни разписания. Тези неща се изучават в университетите и хората, които се занимават с това би трябвало да могат да се справят без проблеми. За нефункционалните „разписания“ екипът сезира Община Русе, очакваме тяхната реакция за компетентно и професионално разрешаване на това, меко казано, недоразумение

2 КОМЕНТАРИ

  1. Общината и кмета разказаха играта на русенци с тези „модерни“ и супер неудобни спирки.За да напълнят гушата на някого с пари, развалиха хубавите спирки дори и във вилните зони! Кмете,кмете дължиш ни отговор за бъркотията!

  2. Както виждам връщаме се в Татовите години.Тогава същите табели ги имаше и разписанията се изпълняваха.