Недоволство от ремонтите в старата част на В. Търново

0
Недоволство от ремонтите в старата част

Недоволство от ремонтите в старата част на града изразиха живеещите на две улици в старопрестолния Велико Търново. По думите им, строителните фирми, изпълняващи ремонтните дейности не са предвидили изграждането на съоръжение, което да ограничава навлизането на вода към домовете им.

Живущи на улиците „Силвестър Пенов“ и „Шейново“ в старата част на Велико Търново вече втори месец чистят шахти и газят във вода, за да стигнат до домовете си. Всичко започнало след приключване на ремонтите, при които бяха пренаредени калдаръмите и паветата.

Хората са притеснени и от счупен капак на шахта до електрическо табло. При валеж водата се събирала, а това е предпоставка за инцидент вследствие на високото напрежение.

С недоволните вече се срещна заместник-кметът проф. Георги Камарашев, който изслуша хората и обясни, че е съгласен с техните искания.

„Според мен гражданите са в правото си. Проблемите са факт, има ги, но проблемите са и решими. Общината ще съдейства чрез фирмите, ще застави фирмите, които са направили съответните пропуски и увреждания, да ги отстранят в най-кратък срок. Надявам се в средата на следващата седмица проблемите да бъдат решени“, каза проф. Камарашев.

Собствениците на няколко къщи по улиците пък ще бъдат заставени да преведат улуците си в нормално състояние, допълни зам.-кметът.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили