„Нефтохимик“ спечели Купата, „сините феи“ – трети

0

На финала бургазлийки победиха „Хасково 2012“ с 67-59 и след 6-годишно прекъсване трофеят отново ще краси клубната им витрина.
Както и миналата година „Дунав 8806“ се задоволи с бронзовите медали. В битката за третото място сините феи се наложиха със 76-64 над миналогодишния носител на отличието „Монтана 2003“.
Русенският тим диктуваше развоя на събитието през цялото време на мача, като на моменти преднината им достигаше 20 точки. През последната четвърт „Монтана“ се хвърли в тотална атака, но сините феи устояха натиска и спечелиха заслужено двубоя.
Капитанката Зорница Костова бе най-резултатна и реализира 18 точки за успеха. Жаклин Златанова добави 17 точки, Кристина Сантяго вкара още 15.
За отбора на „Монтана“ най-резултатна беше Даниела Петева със 17 точки.
„И феновете, а и всички, сякаш посвикнаха „Дунав“ да е шампион и носител на купата. За кратко време постигнахме три титли и четири купи, което изведнъж дойде малко в повече. Не, че не продължаваме да се борим и да искаме, но по някой път не можеш да спечелиш всичко. Най-важното е момичетата да са здрави. Имахме доста контузии в последния месец. Първо трябва да възстановим отбора и няма какво друго да мислим до следващия мач“, каза след двубоя наставникът на русенския тим Георги Божков.