Нено Димов остава в ареста

0

Бившият министър на околната среда и водите остава за постоянно в ареста.Това реши Апелативният специализиран съд, след като заседава повече от 5 часа. Екоминистърът е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Магистратите взеха решението с мотива, че има опасност Димов да извърши нови престъпление, както и да повлияе на свидетелите. . Според съда щетите възлизат на 12 милиона лева.

По делото са представени нови два тома доказателства. От тях става ясно, че за вода „Стомана“ и „Топлофикация“ Перник са плащали по 13 стотинки на кубичен метър, а гражданите – по 2 лева.

Според адвоката на Димов – Ина Лулчева, цялото обвинение срещу бившия екоминистър се базира на предположения, а заиграването с цената на водата е некоректно, защото тя не се определя от екоминистъра. Самият Нено Димов заяви пред магистратите, че се е доверявал на експерти.

По думите на прокурора Росица Славова предстои да бъдат назначени експертизи, които да докажат на каква цена е закупуването водата от индустрията и гражданите, защото разликата е огромна, поясни прокурорът.