Нено Димов остава за постоянно в ареста

0
206

Нено Димов остава за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. Той бе задържан след обвинение в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Съдът постанови, че на този етап са на лице доказателства, които установяват съпричастност на подсъдиния към вменената му престъпна дейност. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд. По време на заседанието бившият еко министър заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си.

Според прокуроратурата, ако Димов не е в ареста, може да попречи на събирането на доказателства. Адвокатът на задържания пък твърди, че няма нито едно доказателство затова Нено Димов да е бил уведомяван преди ноември, че нивото на язовира е спаднало и се налагат спешни мерки.

В петък Димов подаде оставка от поста си в МОСВ, която разписа от ареста, а премиерът Борисов я прие.

Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната ваканция на депутатите. Димов е поредният министър, който изпада от кабинета “Борисов 3”. Той беше в управлението от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов.