Неоценена в България рисунка спечели награда в Индия

0
Неоценена в България рисунка

Неоценена в България рисунка на абитуриентката от Шумен Анна Захариева спечели награда в Индия. Работата на младото момиче е оценена сред рисунките на над 1200 участници от цял свят.

Рисунката е направена преди близо година и половина за български конкурс, но там не попада сред отличените. Теменуга Христова, преподавателката на Анна, я изпраща на конкурс в далечна Индия, където в конкуренция с над 1200 творби от цял свят, журито отличава нейната работа.

Близо 10 години Анна се занимава с изобразително изкуство. Тя обича цветовете и фантастичните четива. Именно това вплита в своята творба.

„За мен тази награда е много важна, понеже самата рисунка аз много я харесвам. В нея бях вложила чувства и старание. Но не беше оценена в България и това, че я наградиха в Индия, за мен е много голямо постижение, понеже все пак някъде се изявих с нея“, обяснява момичето.

Анна вече е приета да учи Църковни изкуства във Великотърновския университет. Преди заниманията си в университета обаче ще подреди още няколко свои платна в изложба – в общата експозиция на Школата по изкуствата.