Непочистени комини и ледени висулки вдигат огнеборците на крак

0
1380
русенските пожарникари няма

Това става ясно от бюлетина на областната дирекция на МВР в Русе. Само вчера огнеборците са гасили няколко пожара, всичките предизвикани от непочистени или неизправни коминни тела.

Единият случай бил в жилищна кооперация на  ул.”Шести септември”. В следствие на високата температура, развила се в коминното тяло,  в някои апартаменти има причинени материални щети – отлепени и напукани облицовъчни плочи в апартамент на втория етаж, напукана мазилка на третия етаж и др.

Същата била причината и за инцидента във вход на жилищен блок в  ж.к..”Чародейка” и по-късно вечерта в къща на ул.”Екзарх Йосиф”. Подобни инциденти има в почти всички населени места, където хората се отопляват на твърдо гориво, уточняват от пожарната.

Другият сериозен проблем в студените зимни дни са образуващите се ледени висулки. Само вчера служителите от ОУПБЗН  са реагирали на четири такива сигнала – в детска градина на ул.”Българска морава”;  по сгради на ул. „Константин Иречек” и ул. „Хан Аспарух” и в детска градина на ул.”Видин”.