Неполучени преди година помощи лишиха инвалид от хранителен пакет

0
не пускат децата си на училище

Неполучени преди година помощи е причината инвалид да не може да получи пакета хранителни помощи от Български червен кръст.

Това стана ясно от проверката, извършена от ТВН по сигнала на русенеца Симеон Белчев, че не може да получи хранителния пакет от първия транш. Той е на 48 години, инвалид е от 2005 година.  От 11 години е диабетик. Преживява със скромната  пенсия от  едва 180 лева.

Потърси ни с проблема, че не може да си получи хранителните помощи от декември месец. По думите му, изпуснал първият транш на раздаването на хранителните помощи, защото не знаел кога ще бъде той. Миналата година при същата ситуация е успял да получи хранителния пакет. Тази година, обаче не можело. Попитал жената, която раздава помощите на пункта, какво се случва и дали ще може въобще да си ги прибере, но всеки вдигал рамене и не могат да му отговорят. Нашият екип провери каква е причината мъжът да не получи хранителния пакет от първи транш. Оказа се, че в края на миналата година са били раздавани други помощи и тези, които не са ги получили няма да могат да ги вземат и сега.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили