Непрекъснати мантинели на пътя Русе – Мартен

0

След трагичната катастрофа снощи, при която починаха двама души, а други трима са с опасност за живота, Община Русе започна изграждане на непрекъснати мантинели на пътя Русе – Мартен. Това съобщи зам.-кметът Димитър Недев на брифинг по темата днес. Той още изрази своите съболезнования към близките на жертвите и пострадалите.

„Ние в момента затваряме с мантинели единия участък, който е първия в посока Русе – Мартен и започва от излизането на баира“, каза Недев.

Затварянето е с цел предотвратяване на извършването на забранен обратен завой, който е и основна причина за инцидента снощи.

Заместник-кметът отбеляза, че много собственици на фирми ще бъдат недоволни, но изграждането е задължително, за да бъде предотвратено извършването на забранен обратен завой, който е и основна причина за инцидента снощи.

„Мислим, че това е едната от мерките, които трябва да направим, след като не се спазват правилата за движението по пътищата. На самото кръстовище има обозначени знаци, както и на следващото такова, които ако се спазваха сега нямаше да си говорим с вас така по този начин“, добави Недев.

От администрацията обясниха, че ще бъдат оставени малки процепи, през които да могат да преминават линейки и по-малки автомобили в определени случаи.

Ще бъдат взето и допълнителни мерки, които ще бъдат разгледани още утре в първа точка на заседанието на Комисията по организация и безопасност на движението.