Нещата отиват на зле. Светът има нужда от пробуждане. Ковид е изкуствено раздухвана истерика

0
4567

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло.

Това каза пред БНР   Златният български учител по физика от  Казанлък, създателят на няколко потенциални Нобелови  лауреати и световни изобретатели Теодосий Теодосиев.

Негов  ученик е и първият български златен медалист от международна олимпиада по физика през 1977 година, сега професор в САЩ Иван Динев.

Според  Почетния гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев,  не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата.

Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Нищо не става случайно“. Теодосиев допълни:

Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък… Хората не искат да мислят“.