Нестандартен базар събира пари за летен лагер на деца

0

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света!”, защото  „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!” бе  мотото на тазгодишния благотворителен базар без аналог организиран от комплекса. Според организаторите събраните средства ще бъдат достатъчни за лятната почивка на 17 момичета и момчета от  комплекса  и 8 деца с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип  ( Розовата къща). Около 5000 лева ще бъдат нужни за почивката, но от комплекса казаха, че имат около 1300 лева събрани от Мартенския базар.

В базара със свой творби са включиха художниците Стефан Ганев и Огнян Балканджиев. Изделия и бижута от мъниста подредиха Искра Тодорова и Десислава Тихолова от Регионален исторически музей. 12 ученици от гимназията по облекло пък направиха сесии по бодиарт, маникюр, прически и грим. Ръчно изработени суверини, плетива, картини, кожени бижута, рисувано стъкло, изделия от синци, декупаж и др. Бяха представени от други  13 майстори от ателие „Контрасти”. Своето място в благотворителната изложба намериха и изделия изработени от децата от комплекса. Посетителите на базара можеха да се включат благотворително  в импровизиран спа център и да се включат в забавното казино „Печелят – печелиш”. На място се предлагаше и захарен памук.

Към инициативата съвсем спонтанно се присъединиха и три момичета от Националното училище по изкуствата, които излязоха пред залата за да пеят. Те сложиха на земята шапка в която всеки да пусне монета, която после да бъде дадена за лятната ваканция на децата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук