Нестандартен базар събира пари за летен лагер на деца

0

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света!”, защото  „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!” бе  мотото на тазгодишния благотворителен базар без аналог организиран от комплекса. Според организаторите събраните средства ще бъдат достатъчни за лятната почивка на 17 момичета и момчета от  комплекса  и 8 деца с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип  ( Розовата къща). Около 5000 лева ще бъдат нужни за почивката, но от комплекса казаха, че имат около 1300 лева събрани от Мартенския базар.

В базара със свой творби са включиха художниците Стефан Ганев и Огнян Балканджиев. Изделия и бижута от мъниста подредиха Искра Тодорова и Десислава Тихолова от Регионален исторически музей. 12 ученици от гимназията по облекло пък направиха сесии по бодиарт, маникюр, прически и грим. Ръчно изработени суверини, плетива, картини, кожени бижута, рисувано стъкло, изделия от синци, декупаж и др. Бяха представени от други  13 майстори от ателие „Контрасти”. Своето място в благотворителната изложба намериха и изделия изработени от децата от комплекса. Посетителите на базара можеха да се включат благотворително  в импровизиран спа център и да се включат в забавното казино „Печелят – печелиш”. На място се предлагаше и захарен памук.

Към инициативата съвсем спонтанно се присъединиха и три момичета от Националното училище по изкуствата, които излязоха пред залата за да пеят. Те сложиха на земята шапка в която всеки да пусне монета, която после да бъде дадена за лятната ваканция на децата.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук