Незаконно отглеждане на марихуана установено в рамките на спецоперацията в Русенско

0

Три случая на незаконно отглеждане на марихуана са били установени в рамките на специализираната полицейска операция, която се проведе в Русенско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При извършена проверка в двора на къщата на 30-годишен мъж в с. Помен полицейските служители са установили насаждение от вида на марихуаната, представляващо храст с размери около 220 см на височина и ширина около 250 см, с многоцветия и характерна миризма на марихуана. На място е извършен оглед от оперативна група на полицията. Изследването  с качествен цветен полеви наркотест на растението е дало положителна реакция за канабиноиди-активни съставки в марихуаната.

В землището на с. Табачка  в близост до улица на селото, в парцел извън регулация, са открити 21 бр. растения от вида на марихуаната. Те били засадени в пластмасови бидони, вкопани в земята и пълни с компост – торопочвена смес.

Тази сутрин, в хода на продължаващите полицейски действия, във вилен имот в местността „Петролна база“ край Русе, е задържан 33-годишен мъж. Установено е, че той е засадил и отглежда там общо 31 растения канабис и съхранява около 600 грама суха тревна маса. Извършен е оглед на място в имота, а при последвалите процесуално следствени действия в апартамент в гр. Русе /от таванско помещение/ са иззети още около 500 грама марихуана. Мъжът е задържан със заповед за задържане по ЗМВР за срок до 24 часа.

По трите случая са образувани досъдебни производства по описа на ОДМВР – Русе за престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. т. 2 от НК, работата на разследващите продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук