НФСБ скочи срещу посещението на турския вицепремиер

0

В декларация, изпратена до медиите, от партията на Валери Симеонов наричат това посещение „турска провокация“ и смятат, че то е насочено срещу националния суверенитет на България.

„НФСБ остро протестира срещу новата турска провокация, насочена към националния суверенитет на страната и представляваща поредна груба намеса в нашите вътрешни работи. Нито Областните управи, нито общинските власти в местата, които ще бъдат посетени от турската делегация, знаят за тази „инспекционна обиколка“ . Турската страна много умело използва анархията, безвластието и липсата на каквато и да е координация между компетентните централни и местни власти, за да утвърди своето влияние в т.н. „смесени райони“.

Докато министри, депутати, областни управители и кметове са се отдали на блажена лятна почивка, Турция провежда своята експанзия с помощта на Главното мюфтийство и на местните структури на ДПС. Няма нито един представител на МВнР със съответния ранг, който да придружава турския вицепремиер. Това е задължително според дипломатическия протокол и още веднъж показва пълната липса на държавност и национално достойнство на правителството „Орешарски“, пише в декларацията на НФСБ.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук