Никола-Денис Ставрев с медал от Международни игри за деца с онкохематологични заболявания

0
игри за деца с онкохематологични заболявания

Сребърен медал от Международните игри за деца с онкохематологични заболявания в Москва спечели русенецът Никола-Денис Ставрев.

13 – годишният Ники, който е бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия и след тежка борба със заболяването вече пета година е в ремисия, се готви безвъзмездно от Илиян Русев – Скури и Теодор Цветков, от фондация „Александър Русев“, спечели отличието в дисциплината плуване.

Общо в Игрите, организирани от фонд „Подари жизнь“ в Москва, българските участници спечелиха десет медала. Златни медали в дисциплина бягане завоюваха, Александър Гочев и Дарина Димитрова, Йоан Тончев и Петър Гесов са със златни медали в стрелбата.

Със „сребро“ се окичиха Венцислав Пирев (тенис на маса) и Цвети Антонова (стрелба), с „бронз“ – Деница Канелова (тенис на маса) и Константин Георгиев (стрелба).

В надпреварата, в която се включиха деца от 15 страни, взеха участие общо 26 българчета. Те говорят на един език – този на победата над болестта. Празнуват живота  защото всички са победители!