Най-щедрият спонсор на „Промяната“ изпада от листите

0

Транспортният министър в оставка Николай Събев най-вероятно няма да е в кандидат-депутатските листи на “Продължаваме промяната” на очакваните предсрочни избори.

Като причина за отпадането на един от най-щедрите спонсори на партията се посочва охлаждане на отношението към него от страна на Асен Василев и Кирил Петков. Упреците към Събев са, че за времето, през което оглавяваше министерството не предприел никакви действия и само натрупал недоволство към управляващата коалиция от бранша. Нито скоростта на влаковете беше повишена, както обеща още в първите минути след като се закле за министър на 13 декември, нито полетите София – Русе бяха възобновени, а редовната  авиолиния София – Скопие тръгна и спря след малко повече от месец. Непрекъснато се оплаквал само със статуквото и чиновниците от ведомството, които уж саботирали работния процес. В рамките на 6 месеца той назначи и уволни десетина началници в „Холдинг БДЖ“ без това да подобри ни най-малко състоянието на двата държавни жп превозвача. Не присъствал и на коалиционните преговори.

Според осведомени за мястото на транспортен министър в бъдещата коалиция ще бъде включен Стоян Новаков – същият, който беше назначен за заместник на Николай Събев в началото на януари и по настояване на мистър „Еконт“ беше освободен скоропостижно от премиера Кирил Василев в средата на април. Стоян Новаков се смята за силна фигура на ПП във Варна, където се готви да води сериозна борба срещу някои проекти, набедени за корупционни схеми, като например проекта за удълбочаване на подходните канали към пристанище Варна Запад, в който потъват милиони, както и за ТЕЦ „Варна“, съсобственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук